17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Gewoon X! De compleet nieuwe X4

X-Yachts introduceert in de zomer van 2016 een volledig nieuwe X4. Dit jacht is de tweede, na de X6, van een volledig nieuwe lijn die het beste combineert uit de bestaande Xp (Xperformance) en Xc (Xcruising) modellen. Het eerste model van deze lijn, de X6, zal in mei 2016 te water gaan. Drie werden er reeds verkocht. De X6 zal de standaard bepalen wat interieur, kwaliteit en techniek voor deze hele lijn betreft. Het eind doel is zoals steeds subliem zeilplezier, gecombineerd met veiligheid en makkelijk zeilen. Deze nieuwe X modellen zullen ook een nieuw modern en ruim interieur bieden.

Exterieur

De romp wordt middels vacuüm infusie techniek van epoxy gemaakt, dit gecombineerd met het bekende stalen kielframe van X-Yachts voor maximale sterkte, stijfheid en veiligheid. Mede dankzij het kielgewicht en het zeilplan zal de X4 garant staan voor optimaal zeilplezier en stabiliteit. Rondom zorgen een overdaad aan ramen en luiken voor licht en ventilatie. Verder zijn de bekende X-Yachts kenmerken zoals composite loden kiel, hydraulische achterstagspanner, rod rigging, klapschroef, spectra vallen en alles rolgelagerd, uiteraard standaard.

Interieur

De afgelopen twee jaar hebben de X-Yachts interieur ontwerpers samen met hun vakmannen gewerkt aan de expressie van de X modellen, met details die normaal alleen toegepast worden bij superjachten. Zo is de eigenaarshut groot en ruim. Voor deze hut bevindt zich nog een grote bergruimte die voor de veiligheid volledig waterdicht is afgesloten. De X4 zal standaard gebouwd worden met teakhouten fineer, de eerste 10 van de X4 zullen uitgevoerd worden met het optionele eikenhouten fineer. De eerste X4 zal tijdens de zomer 2016 zeilen en aanwezig zijn op de HISWA te water in september in Amsterdam. Escape (X-Yachts Belgium) zal aanwezig zijn op Boot Düsseldorf en nadien op de Belgian Boat Show.

Meer informatie:

X-Yachts Belgium – Escape NV – Eddy Verbinnen – +32 475 28 71 62 – ev@x-yachts.be

Technische fiche <download>

Image

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels