16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Goofies zeilrace van 5 maart 2016

Afgelopen zaterdag is op de Oosterschelde voor Colijnsplaat De Goofies zeilrace gevaren. Voor de start stond(nog) geen wind van betekenis. Omdat de verwachtingen wat de wind betreft goed waren is de start een uur uitgesteld om te zorgen dat er ook echt gezeild kon worden. Zoals wel vaker bij de Goofies race hadden we tijdens de race prachtig weer. Koud maar met een zonnetje en genoeg wind om er een echte wedstrijd van te maken. Door dat de wind, zoals voorspeld naar het westen draaide  zat er voor de meeste zeiler ook kruisrak in de baan. Helaas gebeurde er voor de start een tweetal vervelende ongevallen. Een van de deelnemers raakte met zijn auto betrokken bij een verkeersongeval bij de Zeelandbrug. Volgens de rapportages bleef de schade daarbij beperkt tot flinke schade aan de auto en gelukkig slechts schrammen, blauwe plekken en stijfheid voor de inzittenden.

Een bemanningslid van een van de andere boten was succesvol over de soms gladde steigers naar zijn boot gelopen om daar de kachel aan te zetten. Ook tijdens winter wedstrijden is enige comfort welkom. Bij het klimmen in de boot gleed hij door het ijs onder zijn schoenen echter van de kajuittrap en brak een been. Met hulp van de havenmeester en de bemanning van een gewaarschuwde ambulance werd hij van boord gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is weer thuis en maakt het goed. Beide boten konden echter niet meedoen aan de wedstrijd.

Na de één na laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 kan al een voorzichtige balans worden opgemaakt voor de te verwachten eindstand in de verschillende klassen.

ORC A Piet Briels uit Halle Zoersel (B) kan in deze klasse met de ANTILOPE de eindoverwinning niet meer ontgaan. De strijd om plaats 2 en 3 is echter nog niet gestreden.

IRC A Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR kan hier vrij zeker zijn van  de eindoverwinning.  De strijd om de volgende plaatsen is echter allerminst gestreden.  Het klassement kan door de uitslag van de laatste wedstrijd nog behoorlijk door elkaar worden geschut.

ORC B  In deze klasse heeft Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN een zeer ruime voorsprong op de nummer 2. De strijd tussen de ELYXIR van Bas Dijkhuizen uit Kamperland en de DRUZIX van Jan Bom uit Wissenkerke  om de tweede plaats blijft tot het laatst spannend. Met nog één wedstrijd te gaan is er maar 1 punt verschil tussen de beide boten en ook de mogelijke aftrek punten zijn gelijk.

IRC B In IRC B is Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN zeker van de eindoverwinning.

Ongemeten A

In deze klasse kan Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 de overwinning bijna niet meer ontgaan. Daarachter is de strijd om de plaatsten 2 tot en met 7 nog open en afhankelijk van de resultaten van de laatste race.

Ongemeten B

Hier heeft schipper Declercx uit Edegem (B) met de LECAS een comfortabele voorsprong op nummer twee Bas Schmit uit Achel (B) met de JEETJE. De uitslag in deze klasse staat echter nog zeker niet vast.

De uitslagen van de Goofies wedstijden van maart 2016.

ORC A

De overwinning ging hier naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR  voor de gebroeders Joris uit Schilde (B) met de GHOST en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK derde werd.

IRC A

De overwinning ging hier naar de gebroeders Joris uit Schilde (B) met de GHOST voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK derde werd.

ORC B

In ORC B klasse won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V en Arjen Zwart uit Zierikzee die met de Waterzooi derde werd.

IRC B

Hier won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor de ENIGMA van Christof Lamproye uit Kortenberg (B).

Ongemeten A

De overwinning was voor Mark Terborg uit Haarlem met de DEMARRAGE voor Jan Heeren uit Wilrijk (B) met de TIMELESS en de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon die derde werd

Ongemeten B

De uitslag van deze klasse was een geheel Belgische aangelegenheid:

De overwinning ging naar Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE voor de WINDHAPPER van Marcel Minten uit Hever (B) en de JEETJE van schipper Bas Schmit uit Achel (B) die derde werd.

Info: www.wsvnb.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels