18.4 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Wannes Van Laer eindigt ontgoochelend op EK

Het doek is gevallen op het EK Laser te Gran Canaria, dat van 28 februari tot en met 4 maart doorging. De Zweed Jasper Stalheim mag zich een jaar lang Europees Kampioen noemen. Hij haalde het voor Jeemin Ha (KOR) en Kristian Ruth (NOR).

Wannes had van deze wedstrijd een eerste doel gemaakt in aanloop naar de Spelen, en startte met top 10 ambities aan dit kampioenschap. Jammer genoeg moest hij vrede nemen met een 37e plaats in de European Trophy. Dit is goed voor een 28e plaats in het zuiver Europees klassement.

Wannes neemt uiteraard geen vrede met dit resultaat en is zelf heel teleurgesteld.
De werkpunten zijn gekend en als alles in zijn plooi valt, dan gaat het ook goed. Dat bewijzen de 4e plaats van gisteren en de top 20 plaatsen van de eerste 2 dagen, waarbij hij telkens een grote inhaalrace maakte na een mindere start.

Er staan nog heel wat wedstrijden op het programma voor de Spelen deze zomer van start gaan, het is nu aan hem om daar het goede gevoel terug te vinden. Het is al even geleden dat alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, maar Wannes is nog steeds dezelfde zeiler. De weg naar Rio zal een serieuze bergrit worden!

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels