17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Henri Demesmaeker is vlaggendrager voor Team Belgium in Buenos Aires

Zeiler Henri Demesmaeker heeft de eer om op 6 oktober tijdens de openingsceremonie van de derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) in Buenos Aires de Belgische vlag te dragen. Op de Plaza de Republica zullen dan zo’n 4.000 atleten de kick off geven van 13 memorabele olympische dagen.

Henri Demesmaeker is 17 jaar oud en won samen met Frédérique Van Eupen de gouden medaille tijdens het wereldkampioenschap in Barcelona (april 2018) in de Nacra 15. De Nacra 15 klasse is nog een vrij jonge zeilklasse die in 2016 werd opgericht.

“Ik ben zeer blij de vlag te mogen dragen tijdens de openingsceremonie. Het is een hele eer voor mij om ons land te mogen vertegenwoordigen als vlaggendrager. Een unieke kans die ik heel graag aangrijp.”

Gert Van Looy, chef de mission van Team Belgium: “Henri is sterk geëvolueerd gedurende de laatste seizoenen. Met zijn partner, Frédérique, heeft hij knappe prestaties neergezet en dit onder druk. Ze hebben de Europese en Wereldkampioenschappen gewonnen. Hij is zeer volwassen en reageert goed bij stress.”

De coach van Henri Demesmaeker is niemand minder dan Sebastien Godefroid, goed voor een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Sebastien Godefroid was ook vlaggendrager van de delegatie in 2008 in Peking.

Bron: Team Belgium 

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels