15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Mindere dag voor Belgische 49erFX dames op hun tweede wedstrijddag

Na hun zeer sterke start gisteren, hebben Isaura Maenhaut en Anouk Geurts vandaag een minder succesvolle dag in de 49erFX Women klasse gevaren. Naast de valse start in hun zesde race, kregen ze na een protest van Frankrijk ook nog een diskwalificatie in hun vijfde race. Hierdoor zakken ze naar de 15de plaats.

Voor Isaura Maenhaut en Anouk Geurts stonden er vandaag drie races (race 4, 5 en 6) op het programma in de 49erFX Women. In hun eerste race van de dag, race 4, kwamen ze als 14de over de finish. Daarna herpakten ze zich en zeilden steeds binnen de top-10 in race 5, uiteindelijk finishten ze op de achtste plaats en waren ze ook tijdelijk achtste in de tussenstand. Helaas kregen ze na de race een protest van het Franse team, waarop de jury besliste Isaura en Anouk te diskwalificeren met 22 punten als gevolg. Isaura en Anouk gaven het Franse team niet voldoende ruimte bij het overstag gaan, het Franse team werd dus gehinderd en verloor tijd omdat ze moesten uitwijken. De 22 punten hun hoogste score – valt dus weg, maar hun 17de plaats van race 1 wordt nu wel meegeteld.

In de laatste race van de dag, race 6, zeilden ze net te vroeg over de startlijn met een diskwalificatie tot gevolg. De race hebben ze nog wel uitgevaren waarbij ze als 7de finishten, maar door de valse start krijgen ze deze score dus niet. Door de diskwalificatie krijgen ze 22 punten voor hun zesde race, deze score staat voor het totaal aantal deelnemers (21) + 1 extra punt.

Momenteel staan ze op de 15de plaats in de tussenstand op 18 punten van de top-10. Met nog zes races te gaan voor de medaillerace op maandag is er nog steeds veel mogelijk, al is de kans op een medaille klein met 40 punten achterstand van de top-3.
Morgen krijgen Isaura en Anouk een welverdiende dag rust, waarna ze vrijdag opnieuw in actie komen.

Vandaag genoten Emma Plasschaert en Wannes Van Laer van een welverdiende dag rust, morgen komen zij weer in actie vanaf 5 uur Belgische tijd.
© Sailing Energy / World Sailing
Planning voor 29 juli
Wannes: eerste start om 5u00 Belgische tijd, 2 races op het programma
Emma: eerste start om 5u10 Belgische tijd, 2 races op het programma
Isaura & Anouk: rustdag
Tussenstand na 28 juli
Emma Plasschaert: 6de (10, 17, 11, 8, 6, 5) Laser Radial Women
Isaura & Anouk: 15de (17, 3, 4, 14, DSQ/22, UFD/22)
49er FX WomenWannes Van Laer: 29ste (33, 25, 20, 14, 28, 31) Laser Men
(Bron: WWSV)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels