18.4 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Podiumplaats in zicht voor Emma Plasschaert

Nu hun rustdag van gisteren hadden zowel Emma Plasschaert als Wannes Van Laer vandaag de wind in de zeilen. Beide atleten zeilden hun beste dag tot hiertoe. Na acht races staat Emma op twee punten van de top 3. Wannes klimt naar de 26ste plaats in de tussenstand.

Emma Plasschaert was vandaag toe aan haar 7de en 8ste race in de Laser Radial Women klasse. In beide races ging Emma goed over de startlijn en wist ze haar positie in de kopgroep te behouden. In haar 7de race zeilde Emma steeds in de top 5 en kwam ook zo over de finish. Met haar 5de plaats springt Emma over de Nederlandse Marit Bouwmeester (die een valse start kende) en over de Noorse Line Flem Hoest, die de voorbije dagen aan de leiding lag.
In de achtste race zeilde Emma als 4de over de finishlijn, meteen ook haar beste score tot hiertoe. Na acht races staat Emma momenteel op de 4de plaats in de tussenstand.

Met een verschil van slechts 2 punten op Josefin Olsson (SWE) en 3 punten verschil op Tuula Tenkanen (Fin), is een podiumplaats in zicht. De Deense Anne-Marie Rindom staat aan de leiding met 24 punten voorsprong op Emma. Morgen staan de twee laatste races van de Opening Series op het programma, de uiteindelijke top 10 vaart zondag de medaillerace.

Bij de Laser Men kende Wannes Van Laer ook zijn beste dag van de Olympische Spelen, zijn twee races finishte hij beide in de top 20. In race 7 evenaarde hij zijn beste score met een 14de plaats en in race 8 finishte hij als 18de. Hiermee stijgt hij van de 29ste naar de 26ste plaats. Een top 10 plaats is echter niet meer mogelijk voor Wannes,  wegens een te groot puntenverschil.
Emma’s verloofde Matt Wearn staat aan de leiding met 15 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger. Mooi zou zijn mocht het koppel hun eerste Olympische Spelen samen afsluiten met beiden een medaille!

Vandaag genoten Isaura Maenhaut en Anouk Geurts van een welverdiende dag rust, morgen komen zij weer in actie in de 49er FX Women.
© Sailing Energy / World Sailing
Planning voor 30 juli:
Emma: eerste start om 5u00 Belgische tijd, 2 races op het programma
Wannes: eerste start om 7u30 Belgische tijd, 2 races op het programma
Isaura & Anouk: eerste start om 7u345 Belgische tijd, 3 races op het programmaKlik hier voor de live-tracking
Tussenstand na 29 juli
Emma Plasschaert: 4de (10, 17, 11, 8, 6, 5, 5, 4) Laser Radial Women
Isaura & Anouk: 15de (17, 3, 4, 14, DSQ/22, UFD/22) 49er FX Women
Wannes Van Laer: 26ste (33, 25, 20, 14, 28, 31, 14, 18) Laser Men
(Bron: WWSV)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels