18.4 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Motorboot Sneek: weer meer werven, meer variatie in aanbod

Motorboot Sneek, de grootste botenshow van het Noorden, telt tijdens de voorjaarseditie wederom een recordaantal deelnemers. De lijst van deelnemende gastwerven van buiten Sneek blijft groeien. In totaal presenteren 25 bedrijven in het weekeinde van 6, 7 en 8 april ruim 400 nieuwe en (jong) gebruikte jachten op de gratis botenshow in Sneek.

De vier nieuwkomers tijdens de negentiende editie van Motorboot Sneek zijn: Tornado Sailing uit Makkum (met Delphia motorjachten), Jachtbemiddelaar Prins van Oranje uit Heeg, MariTeam Yachting uit Leeuwarden en Steeler Yachts uit Steenwijk. Zij presenteren – net als de veertien andere gastwerven – hun aanbod op de thuislocatie van zeven werven in Sneek, centraal gelegen in het Friese watersportgebied. Ook steeds meer leveranciers presenteren hun producten.

Watersportgevoel
De formule van Motorboot Sneek spreekt de geïnteresseerde watersporter aan, ook van ver over de grens, zo blijkt ieder jaar weer. De boten staan tijdens de show niet in een droge hal of op één evenementenlocatie in het water, maar het ruime aanbod van nieuwe en gebruikte jachten ligt in de havens van de werven in en om Sneek. De bezoekers beleven hierdoor het echte watersportgevoel. In één weekeinde hebben zij bovendien alle tijd om verschillende modellen te bekijken en zich rustig te oriënteren.

Specifieke wensen
Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen en met eigen ogen zien hoe de boot wordt (af)gebouwd. Geïnteresseerde klanten kunnen op de werf zelf hun specifieke wensen bespreken. Elke klant is anders: boten worden steeds vaker op maat gebouwd. Dat varieert van een ontwerp voor een eigen interieur tot een ontwerp van een motoboot die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Tijdens de botenshow is de Aquanaut Access 1500 te zien die volledig geschikt is voor de verhuur aan rolstoelgebruikers.

Deelnemende werven presenteren tijdens Motorboot Sneek ook nieuwe modellen. Zo toont onder meer Jansma Jacht de Bavaria R40 Coupé. Melior Yachts laat de Skilsø 39 Panorama, het nieuwe paradepaardje van Skilsø, voor het eerst in Nederland zien. North-line / Kuster Yachts presenteert de hagelnieuwe Kuster A-38. Super Lauwersmeer toont de ‘black & white’ uitvoering van Discovery 45 AC. En MariTeam Yachting laat als primeur in Europa de Eastbay 44 van Grand Banks zien.

Persoonlijke voorkeur
Op www.motorbootsneek.com staan alle 25 deelnemers en hun aanbod vermeld. Bezoekers kunnen op de website – op basis van hun persoonlijke voorkeur – een eigen route uitzetten. Er zijn drie opties: polyester, stalen en gebruikte motorjachten. Motorboot Sneek is op 6, 7 en 8 april dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Info: www.motorbootsneek.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels