16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Noordzee-Watererfgoed tijdens Oostende voor Anker

Oostende voor Anker verzamelt van 26 tot 29 mei 2016 over de 160 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen. Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium. Maar ook voor iedereen, inclusief jonge gezinnen die hun nautische DNA willen laten prikkelen. Je duik onder in de wereld  vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben.

Ontdek het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs van die oude dames, luister naar de verhalen van jonge en oude bemanningen, snuif de geur van de authenticiteit en de zilte zee op. Laat je meevoeren in het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die het verschil maken van Oostende voor Anker met andere groter maritieme feesten. Het festival is gratis toegankelijk zonder kapsones. Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts bouwen de sfeer aan die alleen op onze kaaien nog mogelijk is.

Ook het thema ; folklore in de visserij, is een knipoog naar de geschiedenis. Veel Oostendenaars hebben naast een immense affectie voor de zee, nog altijd vissersbloed dat in hen vloeit. Daarvoor mocht dit thema niet ontbreken. Het wordt een Oostends stoofpotje van folklore, muziek en ontdekkings-tentoonstelling van hoe de visserij ervaren werd 100 jaar geleden.

Het epicentrum zal je vinden op het Stationsplein, Vindictivelaan en St. Petrus en Paulusplein. Tijdens Oostende voor Anker zal je de grootste verzameling van schepen, boten en vaartuigen die de geschiedenis van de scheepvaart levend houden zien, kan je bezoek en natuurlijk ook varen om één van de windjammers die dagelijks op zee gaan.

Info: www.oostendevooranker.be

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels