17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Ostend Sailing Weekend sluit intensieve zeilcompetitiezomer bij Royal North Sea Yacht Club af

Het Ostend Sailing Weekend trekt in het laatste weekend van september de snel groeiende J/80 klasse aan, naast de IRC- / CR- / Half Ton- en SB20-klassen. Bovendien wordt de organisatie op het water uitgebreid. Het is een selectiewedstrijd voor het Open Noordzee Kampioenschap en het erkende Open Belgisch Kampioenschap voor de IRC gemeten jachten waar ook Franse en Nederlandse teams op af komen. Zo charmeert het format van dit klassieke wedstrijdweekend bij de Royal North Sea Yacht Club in Oostende een groeiende groep van wedstrijdzeilers.

De jachthaven in het Montgomerydok van Oostende wordt het laatste weekend van september (25 – 26 sept) de basis voor vijf vloten van competitiejachten. 

  • IRC rangschikking. De top van de competitieniveaus in het zeilen met kajuitjachten. 
  • CR rangschikking.  Een vloot van cruiser /racer boten.
  • J/80 rangschikking. Eenheidsklasse sportboten.
  • Halfton klasse. Vloot met quasi identieke volbloed raceboten (deze klasse kan worden samengevoegd met de categorie IRC 3)  
  • SB20: Eenheidsklasse open sportboten (deze klasse zal worden samengevoegd met de categorie IRC 3)

Parcours en wedstrijdleiding

IRC-, Halfton-, SB20- en J/80-boten varen meerdere windward / leeward banen rond door de organisatie uitgelegde merktekens (boeien) eventueel voor IRC eventueel aangevuld met een inshore parcours rond bestaande bakens in de Noordzee. 

CR-boten varen tot 2 inshore parcours rond bestaande boeien op de Noordzee.  

Voor iedere baan wordt een autonome wedstrijdleiding op het water ingeschakeld zodat de organisatie op het water voor de deelnemers vlot verloopt, zonder dat de verschillende categorieën elkaar zouden hinderen. 

Programma

Zaterdag: vertrek vanuit de haven vanaf 10u30. Start voor CR om 11u30; voor IRC om 11u45, voor J/80 om 12u00. 

Zondag: ontbijt voor de deelnemende bemanningen vanaf 08u00 aan het RNSYC clubhuis. Start voor CR om 10u00; voor IRC om 10u15, voor J/80 om 10u30.

Aansluitend volgt de prijsuitreiking met een gepaste receptie. 

Tekst en foto’s: Pit De Jonge / Ship to Shore

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels