17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Prijzen Boot van het Jaar 2021 uitgereikt

De organisatie van de Boot van het Jaar verkiezing heeft de afgelopen weken vier prijzen uitgereikt. Oorspronkelijk zouden de prijswinnaars tijdens de Hiswa te Water in Lelystad bekend zijn gemaakt, maar vanwege de afgelasting van de beurs is gekozen voor een andere route. De winnaars van de vier prijzen zijn zonder voorbericht door de jury bezocht, waarbij het juryrapport en de bijbehorende trofee aan de verraste prijswinnaars werden overhandigd. 

De Dutch Yacht of the Year 2021, de prijs voor het meest innovatieve zeiljacht, ging naar de Dufour 470. Met de 470 heeft Dufour een duidelijk concept neergezet. De extreme breedte, de grote raampartijen, het grote vlakke dak maken het zowel binnen als buiten een zeiljacht met bijzonder veel comfort. De gehele 470 lijn geeft een “gestandaardiseerd maatwerk” concept en dat maakt de prijsstelling voor een Dufour 470 competitief.

Dutch Powerboat of the Year 2021 werd de Saxdor 320 GTO. Deze prijs voor het meest innovatieve motorjacht kwam de Saxdor volgens de jury toe vanwege een verfrissend, innovatief ontwerp. De boot spreekt met zijn moderne vormgeving een jong publiek aan en biedt bovendien een keur aan vindingrijke oplossingen waardoor de ruimte aan boord optimaal wordt benut. De vaareigenschappen zijn, geheel in lijn met het uiterlijk van de boot, zeer sportief. 

Tenslotte werd de prijs voor de Dutch Start-up of the Year 2021 gewonnen door de Sloepmakerij in Woudsend. Dit is een nieuw bedrijf met een nieuwe visie die aansluit bij de thema’s Innovatie en duurzaamheid. Sloepmakerij ontwikkelt en produceert een duurzame sloepenlijn. Een duurzame sloep is een 3D geprinte sloep van gerecycled materiaal, dat volledig duurzaam wordt afgebouwd. Uitgangspunt is een mooi ontwerp van Martin Bekebrede. Het familiebedrijf is in 2020 ontstaan.

De prijzen van de 2022 verkiezing worden uitgereikt tijdens de Hiswa te Water, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad. Voor meer informatie: www.bootvanhetjaar.nu Via de website kan iedereen een eigen voorstel indienen.

De jury van Boot van het Jaar bestaat uit voornamelijk Nederlandse en uw eigenste blad VAREN.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels