17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Route du Rhum – Jonas Gerckens aan de start

Op 6 november gaat de legendarische Route du Rhum van start in St.-Malo. Het is voor ons moeilijk in te schatten wat een evenement als de 12de editie van deze wedstrijd in een zeilland als Frankrijk betekent! Vergelijk het gerust met een WK voetbal. In de week voorafgaand aan de wedstrijd zullen honderdduizenden mensen zich vergapen aan de prachtige vloot in diverse categorieën.

In de Class 40 is het uitkijken naar onze landgenoot Jonas Gerckens, de 42 jarige Luikse schipper die met ambitie aan zijn tweede editie van de Route du Rhum staat! In deze klasse staan liefst 55 boten aan de start en Jonas staat met zijn Volvo 164 met top 10 ambitie aan de start! Daarnaast een bijzonder uitgebreide vloot in de IMOCA 60 maar het is vooral uitkijken naar de zeer snelle ULTIME 50 Trimarans die er een zeer snelle overtocht zullen van maken. Voeg daarbij nog een reeks ‘classics’ toe in de categorie Rhum Mono en Rhum Multi en je krijgt een onwaarschijnlijke vloot van solisten die de oversteek weerom tot een ongelooflijk spektakel gaan maken!

Te volgen via tal van kanalen maar het allerleukste is naar St.-Malo te trekken om het ‘wedstrijd-dorp’ en de absolute Franse zeilgekte mee te maken in de week voor de wedstrijd. En natuurlijk om onze landgenoten te steunen. (Foto: Wind4production)

www.routedurhum.com

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels