17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Simon de Gendt verovert wereldtitel in Japan

België heeft er een Wereldkampioen bij in de zeilsport. Nadat Emma Plasschaert vorig jaar wereldkampioene werd, is het nu de beurt aan de Oostendse Simon De Gendt, 18 jaar en vier jaar lid van het Talent Team van de WWSV. Hij wint bij de senioren het wereldkampioenschap in de Laser Radial mannen. Dit is geen Olympische discipline, maar wordt vaak gezien als een opstap naar een Olympische carrière in de Laser Standard. Jan Heunick werd verdienstelijk zesde in een veld van 42 boten.

Emma Plasschaert is 4de geworden achter Denemarken, Nederland en Groot-Brittannië. Een geweldige prestatie aangezien dit WK geen peak-event was voor Emma. De focus ligt namelijk op het Test Event in Enoshima over een kleine maand, dat gevaren wordt op het Olympische water van volgend jaar. Tijdens het WK is weer Emma gegroeid, zijzelf en haar begeleidingsteam zijn vol vertrouwen dat het traject richting de Olympische Spelen goed verloopt. Deze 4de plaats in een veld van 112 boten uit 63 landen is daarvan het resultaat.
Reactie van Emma: “Het was een moeilijke serie, hier en daar heb ik wat punten laten liggen, maar ik ben tevreden met dit resultaat in de opbouw naar het Test Event.”

De locatie van het WK dit jaar, in de baai bij het Japanse Sakaiminato, was moeilijk maar vooral ook extreem warm en vochtig. Er was een grote variatie aan omstandigheden van relatief weinig wind de eerste 2 dagen tot meer wind dan verwacht werd op dag 3, 4 en 5 van het WK. De zesde en laatste dag kenmerkte zich door grote verschillen in kracht en richting op het wedstrijdwater.

Morgen reizen Emma, Simon, Jan en de rest van het team naar Enoshima om zich te gaan voorbereiden op het Test Event midden augustus en de World Cup eind augustus. Daar zullen ook de overige zeilers van het WWSV Olympic Team aanwezig zijn.

(Bron: WWSV)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels