15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Team Brunel te bezoeken in Scheveningen

De boot van Team Brunel – Sailing Holland is vandaag 10 mei in de haven van Scheveningen aangekomen na een zonnig seizoen in het Caraïbische gebied. Tijdens de North Sea Regatta (13 – 16 mei) is de Volvo Ocean Race boot te bezoeken voor een rondleiding. Den Haag is vanaf nu de nieuwe thuishaven van van Sailing Holland, dat ook in 2017/2018 met een team aan de start van de Volvo Ocean Race wil verschijnen. Na de pit-stop in Den Haag, één van de hoogtepunten van afgelopen race, finisht de volgende editie van de Volvo Ocean Race in juni 2018 in Den Haag.

Team Brunel – Sailing Holland
Op de ochtend van 10 mei vaart het team van Team Brunel – Sailing Holland na 7 dagen op zee de haven van Scheveningen binnen. “Homecoming…” lezen we op de Facebook pagina van één van de zeilers. En dat is het precies. Vanaf nu is Den Haag de thuishaven van de Volvo Ocean Racer van Sailing Holland. Tijdens de North Sea Regatta is de boot toegankelijk voor publiek. De boot ligt in de Derde Haven bij het Zuiderstrandtheater en is te bezoeken op 13, 14 en 15 mei van 15:00 – 19:00. Aanmelden is niet nodig.

Den Haag finishplaats Volvo Ocean Race 2017/2018

Eind maart werd bekend gemaakt dat Den Haag verkozen is tot finishplaats van de Volvo Ocean Race 2017-18. Vorig jaar was de Hofstad nog het toneel van een succesvolle pit-stop. In 2015 was Den Haag voor het eerst gasthaven van de Volvo Ocean Race. Met ongeveer 150.000 bezoekers was het festival één van de hoogtepunten van de race.

“De Scheveningse haven is de ideale spot voor professionele zeilers van over de hele wereld.”
De Haagse wethouder Karsten Klein (Economie, Havens, Scheveningen) voegt daaraan toe: “De Scheveningse haven is de ideale spot voor professionele zeilers van over de hele wereld. En dat laten we zien ook! Vorig jaar hadden we de druk bezochte pit-stop van de Volvo Ocean Race. Onlangs is de bouw van het Topzeilcentrum gestart. En deze dagen staat de haven bol van de zeilactiviteiten tijdens de North Sea Regatta. De organisatoren van de regatta zijn er in geslaagd om de boot van Team Brunel naar de haven te halen. Een mooi voorproefje op de finish van de Volvo Ocean Race die we in 2018 verwelkomen.”

Info: www.volvooceanrace.com

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels