16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Terugblik 29ste Belgian Boat Show

De stemming zat er goed in toen de 29ste editie van het nationaal watersport- en waterrecreatiesalon van België de deuren sloot op zondag 19 februari. Vele standhouders hadden goede zaken gedaan. Zowel de verdelers van trailerbare motorboten als de merken van de grote kajuitjachten gaven aan dat ze misschien minder mensen hadden gezien, maar een duidelijk merkbaar geïnteresseerd publiek. De interesse om te varen, en dus ook een boot te kopen, was duidelijk hoger dan de voorgaande jaren, zo klonk het.

Ook bij de sectoren ‘verhuur en charter van jachten’ en zeker bij de ‘vaar- en navigatiescholen’ was de reactie positief. Standhouders zeiden zelfs dat hun jaar bijna volgeboekt was, terwijl het seizoen nog moet beginnen.

De Belgian Boat Show telde 220 exposanten en kreeg 24.000 bezoekers over de vloer.

Hoogtepunten

Staatssecretaris Philippe De Backer startte op zaterdag 11 februari de finale voorbereidingsfase voor het opstellen van de nieuwe pleziervaartreglementen op de Belgian Boat Show. De campagne wordt intussen massaal opgevolgd: de FOD Mobiliteit kreeg meer dan 700 reacties binnen.

Een kleine 200 genodigden genoten van de exclusieve Yachting Night op zaterdag waar ze verwend werden met heerlijke gerechten, muziek, goochelaars en een spetterende modeshow.

De Belgian Boat Show Action Area in hal 7 trok honderden jongeren die zich konden uitleven op de wavesurfer, de surfrodeo, de waterskisimulator, in de Decathlon duiktank en op talloze andere belevingsspots.

De diversiteit van het aanbod op verrassende plekken tot in de verste uithoeken van de hallen werd alom gesmaakt door het publiek. Het ging van eenvoudige opblaasboten tot luxe kajuitjachten voor een wereldreis.  Het publiek genoot van de enorme keuze en bleef langer dan voorheen op de beurs. Exposanten hadden het over opvallend meer gerichte interesse, wat verklaard kan worden doordat de gratis toegang erg beperkt was.

De gezellige shoppingsfeer bij de standen met bootaccessoires, nautical lifestyle spullen, fraaie boeken, scheepse curiosa en kleding in hal 3 was vooral tijdens de zaterdagen en op vrijdagavond goed voelbaar.

BBS Beach

Het volgende project van Belgian Boat Show is de organisatie van de tweede editie van BBS Beach bij Anemos, VVW Knokke Heist in het weekend van 13  en 14 mei ek. Daar zal iedereen een grote variatie aan sportcatamarans, kite- en windsurfmateriaal gratis kunnen uittesten, maar ook meevaren met jachten of talloze beachsporten kunnen uitproberen.

Info: www.belgianboatshow.be

Tekst: Pit de Jonge – Foto: www.batur.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels