16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Van Acker op 5de plaats, Van Laer herpakt zich

Dinsdagmiddag hadden de weergoden een NNO van 12 knopen voorzien voor de Laser-zeilers, al nam de wind danig af tegen de start van reeks 4. Wannes Van Laer was veel beter bij de les dan de dag voordien, terwijl Evi Van Acker opnieuw twee gezichten liet zien. Titelverdedigster Lijia Xu zeilt net als vier jaar geleden uitstekend.

Evi Van Acker / Laser Radial

Stand na 4 reeksen: 5

Beste reeks: 2 (R1)

Volgende wedstrijddag: woensdag 10/08

De Gentse vloog er net als maandag volop in en haalde opnieuw een 2de plaats in de openingsrace van de wedstrijddag. Daar bovenop hield ze Xu net achter zich en maakte aardig wat punten goed op Bouwmeester en Murphy. Maar in de 2de wedstrijd, die in veel lichtere wind van start ging, liep alles grondig fout. Van Acker nam een slechte start, kon niet meer aansluiten, en eindigde teleurstellend 29ste. Daardoor zakt ze van de 4de naar de 5de plaats in het algemeen klassement. De Chinese Xu ligt volledig op schema en blijft aan de leiding in de Laser Radial.

Evi Van Acker ©Sailing Energy : World Sailing

Wannes Van Laer / Laser

Stand na 4 reeksen: 26

Beste reeks: 11 (R4)

Volgende wedstrijddag: woensdag 10/08

Wannes Van Laer kwam ondanks de tegenvallende resultaten van de openingsdag met een fris hoofd aan de start. In reeks 3 zeilde hij behoorlijk en kwam als 12de over de finishlijn. In de 2derace van dinsdag deed hij zelfs nog iets beter en legde beslag op stek 11. Daarmee stijgt Van Laer in de overall ranking naar de 26ste positie.

(Foto’s: ©Sailing Energy / World Sailing)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels