17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Waterrecreatie in Bonapartedok

Het Bonapartedok aan het MAS in Antwerpen kreeg een tijd geleden een herbestemming tot recreatie- en evenementendok. De stad zoekt nu een concessiehouder voor de bouw en uitbating van een drijvende constructie in het dok. 

Antwerpen wil voor zijn inwoners de band met het water aanhalen door een deel van het Bonapartedok open te stellen voor waterrecreatie. Inwoners en bezoekers zullen er in een familiaal kader van het water kunnen genieten, met respect voor de leefbaarheid en de buurt. 

Geïnteresseerden konden sinds afgelopen zomer een aanvraag tot deelname aan de uitbating indienen. Nu de concessievoorwaarden en gunningscriteria zijn goedgekeurd door het Antwerpse schepencollege worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd om op basis van die criteria hun offerte in te dienen. 

‘Het dok waarin ooit Franse oorlogsbodems aan de kade lagen en later handelsschepen uit de hele wereld van onze stad opnieuw een welvarende metropool maakten, zal een invulling krijgen voor alle Antwerpenaren’, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). ‘Binnenkort zal de stad in een nieuw ponton voorzien ter hoogte van het MAS. Het Bonapartedok zal plaats bieden aan een ideaal gelegen openluchtvoorziening. We stimuleren de kandidaat-concessiehouders ook om samen te werken met de lokale middenstand. De stadshaven wordt daardoor steeds meer echt ‘van ’t Stad’. Het Eilandje groeit uit tot een bruisende wijk waar leefbaarheid hand in hand gaat met het goede leven en watervertier.’

‘Een frisse duik nemen in het Bonapartedok met zicht op het MAS, binnenkort kan het’, zegt schepen voor Stadsontwikkeling en Haven Annick De Ridder (N-VA). ‘Een deel van het Bonapartedok aan de kant van de Tavenierskaai wordt voorbehouden voor waterrecreatie. Alle voorwaarden zijn nu vastgelegd voor de marktbevraging. Het wordt nu reikhalzend uitkijken naar die allereerste plons in het Bonaparte(zwem)dok.’

De gekozen concessiehouder zal instaan voor zowel het ontwerp, de bouw en het onderhoud als de financiering en exploitatie van een drijvende constructie voor waterrecreatie. Hij zal er een zwemvoorziening aanbieden, en andere sport- en recreatieactiviteiten kunnen ook onderzocht worden, zoals yoga en de verhuur van kajakken, pedalo’s, suppen enz. (Foto: Zicht op Bonapartedok – © Jonathan Ramael)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels