17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2018 gedrukt?

Nomineer jouw kandidaten voor de
Yachting Awards 2018

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2018 gedrukt?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden wordt de zeil- en surfwereld uitgenodigd om zijn kandidaten te nomineren. Het gaat daar bij niet alleen om topprestaties in de olympische klassen, het kan ook gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer gaan die een unieke prestatie heeft geleverd. De keuze is dit jaar weer erg groot met aanstormend talent met Europese- en wereldtitels, medailles op grote kampioenschappen en een paar mooie ontdekkingen in nieuwe disciplines,  het golfsurfen om er maar één te noemen.

Traditioneel worden de Belgische kampioenen uit de erkende klassen in de bloemetjes gezet tijdens de Yachting Awards. Daarnaast worden ook verdienstelijke zeilers bekroond in vier categorieën: Sailor of the Year Man, Sailor of the Year Woman, Sailor of the Year Youth and Sailing Manager of the Year. Vorig jaar werd daar ook de trofee voor de Surfer of the Year aan toegevoegd. Er wordt tevens een prijs uitgereikt in de categorie Fellow of Jacques Rogge voor een verdienstelijke carrière in de watersport.

De procedure verloopt in twee fases: in eerste instantie kan de zeilwereld zijn kandidaten nomineren voor de longlist waarna Belgian Sailing een shortlist opstelt waarop vanaf half december gestemd kan worden. Deze stemmen worden dan samengevoegd met het oordeel van Belgian Sailing en de vakjury om tot een eindoordeel te komen. Wie volgt Evi Van Acker, Jonas Gerckens, Eline Verstraelen, Thomas Broucke en Peter Van den Bossche op? Stuur jouw kandidaten naar info@belgiansailing.be  en nomineer jouw favorieten, we zijn tevens benieuwd naar de motivatie. De kampioenenhulde van de Belgische kampioenen in diverse klassen zal samen met de uitreiking van de Yachting Awards doorgaan op zondag 17 februari 2019 in Gent. Nomineren voor de longlist kan tot 12 december 12 uur. Vanaf halverwege december kan het publiek stemmen op de shortlist die gepubliceerd zal worden op www.belgiansailing.be en dit tot 20 januari 2019 12 uur.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels